European Grand Prix HDH IAA Spišské Vlachy dopadla na jednotku

Počas posledného aprílového víkendu sa konala 3D súťaž s tohtoročným najvyšším "rankingom" pre 3D súťaže na Slovensku. Išlo o medzinárodnú súťaž European Grand Prix, ktorá bola zorganizovaná pod hlavičkou HDH-IAA. Zorganizovanie takéhoto náročného podujatia zvládol na jednotku náš členský klub - SLK Spišské Vlachy za výdatnej pomoci kamarátov a členov LK Prešov.

DSC_0060.jpg

1683395450361.jpg

Formát súťaže je pre nás dobre známy - súťaží sa dva dni, v sobotu 2 okruhy po 20 terčov, v nedeľu dopoludnia 20 šípov. Popoludní nasledovali finálové rozstrely v divíziach, kde bolo viac ako 6 súťažiacich.

340573061_1635705866852287_6852625721140570471_n.jpg

Súťažilo sa už tradične v "domácom" prostredí SLK Spišké Vlachy - v Zahurawoode v okolí chaty Sabinka. Na súťaž boli prihlásení účastníci z 8 krajín (súťažiaci z Pakistanu nakoniec nedorazil). Súťaže sa zúčastnilo 120 súťažiacich. Táto súťaž bola aj akousi nominačnou súťažou pred plánovanými Majstrovstami Európy HDH IAA 2025, ktoré sa plánujú práve v tomto regióne. Podpora mesta, ktoré vlastní aj pozemky v okolí Sabinka, je veľmi dôležitá. A terén je tu výborný, dá sa tu postaviť určite veľmi veľa krásnych tratí.

Členovia SLA 3D boli najpočetnejšou skupinou súťažiacich a získali aj najviac medailí. Veľká vďaka každému, kto prišiel a svojou účasťou podporil organizátora tohoto podujatia.

1683395417418.jpg

Komentár organizátora - Petra Michlíka - predsedu SLK Spišské Vlachy:

Som rád, že sme mohli pre strelcov zorganizovať toto GP. Bolo to preverenie našich možností a ako test na ME 2025 na ktoré ašpirujeme. Mám radosť, že ľudia boli spokojní, zresetovali a príjemne využili tento víkend a najmä, že vyšlo počasie. Teší ma, že naša snaha a námaha nevyšli nazmar.

Príprava začala prakticky v min. roku. Žiadosť o pozemky, zmena z motokrosovej trate na Zahuru, atď. Priznám sa, že keď som videl počty prihlásených, uvažoval som aj nad zrušením súťaže, ale nakoniec sme si povedali, že aj keď v menšom množstve, ale tento pretek urobíme. Trate sme stavali už od utorka poobede, pretože doobedu pršalo. Pokračovali v stredu, a štvrtok. To už bola aj cvičná strelnica. V piatok stage, stany a výzdoba. O 14:00 to mohlo začať. A výsledok ste videli sami.

1683396776314.jpg

Poďakovanie patrí všetkým, členom a rodičom z SLK Sp. Vlachy, priateľom z Prešova, za manuálnu a počítačovú pomoc, rozhodcom Danielovi , Michalovi a Sebastianovi Vánkymu za obetavosť a všetkým účastníkom, ktorí nás poctili svojou účasťou. Taktiež ďakujeme za podporu Mestu Spišské Vlachy a nadácii Jozefa Salaja.

Je vidno, že súťažiaci poctivo dodržiavali disciplínu, a nastupovali presne podľa rozvrhu, o čom svedčí aj plynulý priebeh súťaže. Trochu ma mrzí nízka účasť slovenských strelcov, isto mali svoje dôvody, ale tí, čo prišli neobanovali.

Komentár predsedu SLA 3D - Petra Málka:

Osobne som veľmi rád, že som sa zúčastnil tohoto veľmi pekne zorganizovaného podujatia. Ako už len postaviť také obrovské pódium - to bola makačka. Postaviť veľmi pekné trate v okolí Sabinky - to tím okolo Peťa Michlíka zvláda. Veľmi ma potešilo, že prišli pomáhať aj chalani okolo Vlada Fryka z LK Prešov - či pri stavaní trate, alebo pri registrácií a spracovaní výsledkov (veľká osobitná pochvala za počítačové spracovanie súťaže Michalovi Hricišínovi).

DSC_0340.jpg ...tak táto partia ľudí zorganizovala pre nás túto krásnu súťaž

Dva večery som mal dlhé rozhovory aj s prezidentom HDH-IAA Sebastiánom Vánkym a aj on bol spokojný s lokalitou i organizáciou podujatia. Ja, a určite aj pán Vánky bude podporovať, aby ME HDH IAA 2025 sa mohli konať v tejto lokalite. Okrem toho sme riešili ďalšie smerovanie HDH-čka. V lete sa bude voliť komplet nové vedenie HDH-IAA, tak možno aj touto cestou vyzývam našich členov, ktorí by sa chceli aktívne zapájať do medzinárodného diania - teraz je tá správna doba začať.

DSC_0317.jpg ... jediný rozstrel na finále v boji o 2.miesto - do kačice "žehličky" nakoniec s úspešnejším koncom pre Slovensko

Čiže ja som veľmi spokojný. Čo je smutnejšie - bola slabá účasť našich lukostrelcov, či nulová účasť lukostrelcov z Česka (v minuloročnej GP v Zlíne sa zúčastnilo možno 60 našich členov, tak som očakával reciprocitu aspoň časti športovcov z ČR). GP-čko nemá zatiaľ veľké meno, je to súťaž na 2 dni (potrebné ubytovanie), tak aj to je dôvod, prečo mnohí neprišli.

VÝSLEDKY: https://www.archery3d.sk/vysledky/grand-prix-hdh-iaa-2023-spisske-vlachy

DSC_0274.jpg

DSC_0368.jpg

Ešte raz veľké ďakujem organizátorovi za zorganizovanie súťaže, súťažiacim za výborné výsledky a už sa teším na ďalšie medzinárodné podujatie - ME HDH IAA v Rumunsku.

Peter Málek za SLA 3D

Posted in Reportáže on máj 06, 2023

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba