Skupiny a (Covid) pokyny pre účastníkov súťaže Slovenský pohár SLA 3D- 27.3.2021 (Rimavská Sobota)

Milí lukostrelci,

Napriek aktuálnym opatreniam (zákaz vychádzania, zákaz organizovania hromadných podujatí, čierne okresy apod.) sa nám podarilo vybaviť ďalšiu lukostreleckú súťaž - tentoraz 1.kolo Slovenského pohára SLA 3D v Rimavskej Sobote, ktorý sa uskutoční už počas tejto soboty 27.3.2021.

Súťaž prebehne riadne v zmysle všetkých aktuálnych predpisov. Súťaž je odobrená aj Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Rimavskej Sobote.

Na súťaž je možné prihlásiť / odhlásiť sa najneskôr do stredy 24.3.2021 do 19:00 hod! Prihlasovanie tu: https://www.archery3d.sk/sutaz/slovensky-pohar-sla-3d-2021-1kolo (prosíme o včasné odhlásenie všetkých, ktorí vedia, že nepôjdu. Budeme robiť skupiny, plánovať ich apod., nech sa nám to potom už nemení).


Prosím všetkých účastníkov, aby venovali pozornosť týmto pokynom, aby mali bezproblémovú cestu na súťaž, ako aj na súťaži samotnej:

  • Vzhľadom na zákaz vychádzania a cestovania mimo okres na túto súťaž môžete cestovať, ale pre prípad cestnej kontroly políciou je treba mať tri dokumenty: *POTVRDENIE O HROMADNOM ŠPORTOVOM PODUJATÍ - STIAHNI V PDF A VYTLAČ!

    • zoznam prihlásených účastníkov (vytlačíte si priamo zo stránky https://www.archery3d.sk/prihlasenie/slovensky-pohar-sla-3d-2021-1kolo)
    • Pre cestu na súťaž sa musíte vedieť preukázať negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie starším ako 7 dní alebo antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní alebo osoba, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace, alebo ak táto osoba bola zaočkovaná proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní.
  • Po zaparkovaní na mieste súťaže treba nasadiť rúška, ísť sa otestovať (s dokladom totožnosti/ resp. deti s kartičkou poistenca), počas čakania na výsledok sa môžete vystrojiť. Z vozidla vezmite všetku výbavu na trať vrátane lukostreleckej, aby ste sa nemuseli vracať a stretávať s neotestovanými účastníkmi.
  • na súťaž a testovanie pricestujte v čase, ktorý je daný v prvom stĺpci tejto tabuľky:

    ROZPIS SKUPÍN A ČAS TESTOVANIA

    - na testovaní majú prednosť súťažiaci na daný čas! (napr. ak sa mám testovať o 11.hodine, tak sa dve hodiny predtým nebudem tlačiť na testovanie - iba ak bude voľné miesto na testovaní - prosíme o ohľaduplnosť)

    - Súťaží sa o 60 minút od plánovaného času testovania, 10 minút pred tým sa ide na kontrolu náradia. (príklad: testovanie mám na 7:30 hod., po negatívnom otestovaní idem uhradiť štartovné, idem trénovať. O 8:20 kontrola náradia, o 8:30 prvý výstrel na terči č. 1).

    .

  • po príchode na súťaž náš tím zdravotníkov povinne otestuje antigénovým testom (zdarma) v určenom priestore každého účastníka súťaže, rozhodcov, obslužný personál, sprievodné osoby apod. Výsledok testu dostanete aj na papieri (tak sa nemusíte týždeň nikde testovať). Môžete si priniesť aj vlastný test (napr. sa otestuje po ceste) - ten akceptujeme, ale musí byť urobený v deň súťaže - v sobotu 27.3.2021!

  • S negatívnym testom budete vpustení na miesto súťaže, uhradíte štartovné, dostanete bodovačku, idete trénovať
  • akonáhle budete natrénovaní, tak 10 minút pred štartom vašej skupiny pôjdete smerom k terču č. 1, kde vybavenie i bodovačku skontroluje rozhodca
  • Strieľa sa letmým štartom od terča č.1 (neštartujú všetci naraz, ale postupne, ako budú skupiny pripravené podľa časového harmonogramu). Počas výkonu športovej činnosti - lukostreľby nie je povinné použitie rúška (odporúčame min. 2 metrové odstupy počas pohybovania sa po súťaži).
  • Po odstrieľaní všetkých 28 terčov odovzdáte bodovačku na vyznačenom mieste.
  • V mieste športového podujatia nie je dovolené konzumovať stravu a nápoje.

VYHODNOTENIE:

  • divízie lukov budú naplánované tak, aby štartovali približne v rovnakom čase. Tým zabezpečíme, že sa bude môcť aj priebežne vyhodnocovať, akonáhle prídu z trate poslední v danej divízií.
  • po odstrieľaní celej divízie lukov sa výsledky nahodia a najlepší budú vyhodnotení medailami!
  • v čase, kedy sa budú výsledky z tohoto kola nahadzovať do počítača, sa uskutoční celkové vyhodnotenie SLOVENSKÉHO POHÁRA SLA 3D 2020, víťazom sa budú odovzdávať poháre. (prosíme tých, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť, aby poprosili niekoho z účastníkov, aby prebrali vaše poháre. Ideálne, aby to bol človek z rovnakej divízie, aby sa tam nachádzal v čase vyhodnotenia a nebol niekde na trati.).
  • víťazi 1.kola SP SLA 3D budú dekorovaní medailou.

Po dekorovaní medailou môžu účastníci odísť domov.

163383451_956368498505376_6897189919575512982_o.jpg

Časté otázky:

Čo ak ma zastaví policajt na ceste na súťaž, ak som z čierneho okresu?

  • preukážete sa "Potvrdením o hromadnom športovom podujatí" - link na stiahnutie vyššie, zoznamom, že ste prihlásení na súťaž
  • vyhlášky ÚVZ ani Uznesenia Vlády SR neobmedzujú súťaže, či sú v čiernych okresoch, alebo súťažiaci býva v čiernom okrese
  • policajt si môže ohlásenie súťaže preveriť na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva Rimavská Sobota
  • podľa skúseností bude od vás policajt pýtať aj test nie starší ako 7 dní, tak aby ste ho mali po ruke

Som rodič, môžem ísť na trať s dieťaťom - lukostrelcom?

  • áno, môžete, max. 1 sprevádzajúca osoba ide na trať (diváci sú v zákonoch vyslovene zakázaní, sprevádzajúca osoba nie je divák).

Dostanem po testovaní aj dajaký papier?

  • áno, budeme vás testovať rebulérna MOMka. Po testovaní dostanete papier s výsledkom testovania, ktorý môžete používať ďalší týždeň.

Musím sa na súťaži testovať, ak som prekonal COVID19, alebo mám 2 očkovania?

  • bohužiaľ áno, pre účasť na súťaži výnimka v tomto zmysle neexistuje. Len na cestu na súťaž nemusíte mať aktuálny 7-dňový test. Ale na súťaži sa musí otestovať každý! Vrátane sprievodných osôb (rodiča napr.).

Bude sa podávať obed?

  • bohužiaľ nie, konzumácia jedál a nápojov je v mieste hromadného podujatia zakázaná! V cene nie je obed, ani iná strava. Na mieste nebude žiaden bufet.
  • Je možné objednať si telefonicky zabalenú stravu, ktorú môžete zjesť mimo miesta hromadného podujatia (môžete to zjesť napr. v aute na parkovisku, príp. cestou domov). Počítajte minimálne 30 minút na dovoz.

jedlo.jpg

V prípade ďalších otázok ma prosím kontaktujte na: malek(zavináč)archery3d.sk

A ešte jedna prosba, ktorú som už viackrát opakoval. Pokiaľ má niekto problém s takýmito pravidlami (napr. sa nechce dať otestovať, nechce mať ráno na testovaní nasadené rúško apod.), tak sa prosím na súťaž neprihlasujte. Je pravdepodobná kontrola podujatia a dodržiavania opatrení zo strany Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Taktiež ak sa niekto necíti dobre, má teplotu, prípadne iné príznaky, aby v žiadnom prípade do Rimavskej Soboty necestoval!

Zároveň prosíme, aby každý účastník dodržiaval na súťaži všetky hygienické pravidlá! Robíme všetko preto, aby sa nik na súťaži nenakazil a ak budeme disciplinovaní, tak sa nám to určite aj podarí a budeme vedieť takto súťaže organizovať aj v ďalších týždňoch.

Dovidenia v Rimavskej Sobote!

Peter Málek - predseda SLA 3D a Tibor Lévay za LK Bašta RS

163285311_956368505172042_999019390184704871_o.jpg

Posted in Dôležité on mar 25, 2021

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba