(Covid) pokyny pre účastníkov súťaží Južná 5ka a Stupavská jarná (17.4.-18.4)

Milí lukostrelci,

Napriek aktuálnym opatreniam (zákaz vychádzania, zákaz organizovania hromadných podujatí, čierne okresy apod.) sa nám podarilo vybaviť ďalšie 2 súťaže.

  • Stupavská jarná - Abeland - Lozorno, 17.4.2021
  • Južná 5-ka - Trnovec nad Váhom 18.4.2021

Prosím všetkých účastníkov, aby venovali pozornosť týmto pokynom, aby mali bezproblémovú cestu na súťaž, ako aj na súťaži samotnej:

  • Vzhľadom na zákaz vychádzania a cestovania mimo okres na danú súťaž môžete cestovať (je tam na to výnimka), ale pre prípad cestnej kontroly políciou je treba mať tri dokumenty:

    POTVRDENIE O HROMADNOM ŠPORTOVOM PODUJATÍ - STUPAVSKÁ JARNÁ - STIAHNI V PDF A VYTLAČ

    POTVRDENIE O HROMADNOM ŠPORTOVOM PODUJATÍ - JUŽNÁ 5KA - STIAHNI V PDF A VYTLAČ

  • zoznam prihlásených účastníkov (vytlačíte si priamo zo stránky z danej súťaže, aby tam bolo aj vaše meno)

  • pre cestu na súťaž sa musíte vedieť preukázať negatívnym výsledkom RT-PCR alebo antigénového testu nie starším ako 7 dní na ochorenie COVID-19, alebo osoba, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace, alebo ak táto osoba bola zaočkovaná proti ochoreniu COVID-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní.

.

POSTUP: JUŽNÁ 5-KA - Trnovec nad Váhom

  • Pricestujte v čase, kedy štartuje vaša divízia luku (viď pokyny pri súťaži)
  • Po zaparkovaní na mieste súťaže treba nasadiť rúška, zobrať si všetko vybavenie (z vozidla vezmite všetku výbavu na trať vrátane lukostreleckej, aby ste sa nemuseli vracať a stretávať s neotestovanými účastníkmi), pôjdete sa otestovať (s dokladom totožnosti/ resp. deti s kartičkou poistenca),

  • po príchode na súťaž náš tím zdravotníkov povinne otestuje antigénovým testom (zdarma) v určenom priestore každého účastníka súťaže, rozhodcov, obslužný personál, sprievodné osoby apod. Výsledok testu dostanete aj na papieri (tak sa nemusíte týždeň nikde testovať). Môžete si priniesť aj vlastný test (napr. sa otestuje po ceste) - ten akceptujeme, ale musí byť urobený v deň súťaže!

  • S negatívnym testom budete vpustení na miesto súťaže, uhradíte štartovné, dostanete bodovačku, idete trénovať
  • akonáhle budete natrénovaní, si vytvoríte vlastnú skupinu s max. 6 lukostrelcami s klasickými lukmi (resp. 4 lukostrelcami s kladkovými lukmi). Podmienkou je, aby v skupine boli súťažiaci minimálne z dvoch lukostreleckých klubov!

  • Strieľa sa letmým štartom od terča č.1. Počas výkonu športovej činnosti - lukostreľby nie je povinné použitie rúška (odporúčame min. 2 metrové odstupy počas pohybovania sa po súťaži, sprievodné osoby - s rúškami).
  • Po odstrieľaní všetkých terčov odovzdáte bodovačku na vyznačenom mieste.
  • Vyhlasovanie víťazov bude prebiehať priebežne, ako jednotlivé divízie dostrieľajú , vyhodnotí sa aj finále Južnej 5-ky 2020

POSTUP: STUPAVSKÁ JARNÁ 2021

  • tu pozor, je potrebné sa v sobotu 17.4. otestovať buď v mieste svojho bydliska, resp. po 9:00 hod. na testovacích miestach v Stupave (adresy sú uvedené v rozpise súťaže) - NA MIESTE SÚŤAŽE NIE JE MOBILNÉ ODBEROVÉ MIESTO!!!
  • s negatívnym testom prídete na miesto súťaže do Abelandu, kde bude test prekontrolovaný a budete vpustení na registráciu, tréning atď.
  • súťaž prebehne klasicky, ako sme zvyknutí

Časté otázky:

Čo ak ma zastaví policajt na ceste na súťaž, ak som z čierneho okresu?

  • preukážete sa "Potvrdením o hromadnom športovom podujatí" - link na stiahnutie vyššie, zoznamom, že ste prihlásení na súťaž
  • vyhlášky ÚVZ ani Uznesenia Vlády SR neobmedzujú súťaže, či sú v čiernych okresoch, alebo súťažiaci býva v čiernom okrese
  • policajt si môže ohlásenie súťaže preveriť na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva Trenčín
  • podľa skúseností bude od vás policajt pýtať aj test nie starší ako 7 dní, tak aby ste ho mali po ruke

Som rodič, môžem ísť na trať s dieťaťom - lukostrelcom?

  • áno, môžete, max. 1 sprevádzajúca osoba ide na trať (diváci sú v zákonoch vyslovene zakázaní, sprevádzajúca osoba nie je divák).

Dostanem po testovaní aj dajaký papier?

  • áno, budeme vás testovať regulérna MOMka. Po testovaní dostanete papier s výsledkom testovania, ktorý môžete používať ďalší týždeň.

Musím sa na súťaži testovať, ak som prekonal COVID19, alebo mám 2 očkovania?

  • bohužiaľ áno, pre účasť na súťaži výnimka v tomto zmysle neexistuje. Len na cestu na súťaž nemusíte mať aktuálny 7-dňový test. Ale na súťaži sa musí otestovať každý! Vrátane sprievodných osôb (rodiča napr.).

Musím sa na súťaži testovať, ak mám svoj test?

  • Pokiaľ máte negatívny test, ktorý bol vykonaný v deň súťaže, tak sa nemusíte testovať na mieste súťaže. Len sa preukážete svojim negatívnym testom a budete prepustení na úhradu štartovného.

V prípade ďalších otázok ma prosím kontaktujte na: malek(zavináč)archery3d.sk

A ešte jedna prosba, ktorú som už viackrát opakoval a dodnes to každý účastník predchádzajúcich súťaží rešpektoval. Pokiaľ má niekto problém s takýmito pravidlami (napr. sa nechce dať otestovať, nechce mať ráno na testovaní nasadené rúško apod.), tak sa prosím na súťaž neprihlasujte. Je pravdepodobná kontrola podujatia a dodržiavania opatrení zo strany Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Taktiež ak sa niekto necíti dobre, má teplotu, prípadne iné príznaky, aby v žiadnom prípade na súťaž necestoval!

Zároveň prosíme, aby každý účastník dodržiaval na súťaži všetky hygienické pravidlá! Robíme všetko preto, aby sa nik na súťaži nenakazil a ak budeme disciplinovaní, tak sa nám to určite aj podarí a budeme vedieť takto súťaže organizovať aj v ďalších týždňoch.

Môžem vás potešiť aspoň tým, že od 19.4.2021 bude už možné cestovať aj mimo okres za pobytom v prírode s negatívnym testom, tak toto by mali byť už dúfam posledné potvrdenia v tomto roku.

Peter Málek - predseda SLA 3D

Posted in Dôležité on apr 14, 2021

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba