Začíname Zimnú korešpondenčnú ligu 2020/21 - tentoraz aj s finálovou nomináciou

Keďže tu stále máme tú "hnusobu", tak po jarnom úspechu "Korešpondenčného porovnávacieho tréningu 2020" spúšťame Zimnú korešpondenčnú ligu 2020/21.

Vyzerá to tak, že nám Covid ešte skoro neumožní súťažiť na normálnych súťažiach, tak aspoň touto formou sa vrátime k luku a tréningom v domácom prostredí. Aj sám mám už celkom slušný "absťák" po súťažiach a lukostreľbe. A aj keď to určite nie je úplne ono, aj takáto súťaž na diaľku je veľmi motivačná. A keď je tam aj bonus - v možnosti finále za účasti tých najlepších, tak o to lepšie.

A aj deti majú doma prázdniny, tak môžu mať zmysluplné trávenie voľného času pri tréningu s lukom. Prípadne niektoré kluby majú svoje tréningy, môžu si časť tréningu vyčleniť aj na korešpondenčnú ligu.

Prvé kolo začíname jednoduchou zostavou, aby sme sa postupne vracali do formy. Biely a modrý kolík - strieľame na veľké 40 cm terče s hodnotami 1-10. (v ďalších kolách sa terče zmenšia, zmenia apod.). Červený kolík - strieľame na 20 cm terče.

V tomto škaredom, daždivom a hmlistom počasí má väčšina možnosť trénovať iba na malú vzdialenosť (pri dome, na povale, v pivnici ...), tak toto kolo sa strieľa na malú vzdialenosť (10 metrov). Ide hlavne o zopakovanie si techniky, či nám to bude lietať na rovnaké miesto a aby sme prebudili správne "chrbtové" svaly.

Prvé kolo trvá 13 dní do nedele 3.1.2021. Ďalšie kolo by malo byť do konca prázdnin a týždeň navyše do 17.1.2021 (bude nahodené do kalendára dodatočne).

Ďalšie kolá budeme vypisovať v zostavách, aké nám dovolí počasie, až kým sa nám opätovne nespustia súťaže.

Ak to bude možné, tak uskutočníme po divíziach aj finále najlepších v skupinách max. po 6 ľudí (na mixe parkúrov v Trnovci nad Váhom, Pacove, Viničnom atď.). V rôznych termínoch a časoch, aby sme splnili aktuálne epidemiologické podmienky.

V projekte tejto Zimnej korešpondenčnej ligy nejde ani o to, aby si niekto odniesol obrovský pohár. Skôr tu ide o to, aby sme motivovali našich členov k pravidelným tréningom doma a za odmenu by sa mohli stretnúť s najlepšími vo svojej divízií na spoločnom finálovom tréningu na skutočnom 3D parkúre. A to je myslím v tejto covidovej dobe tou najväčšou odmenou.

Prajem peknú zábavu a výborný tréning!

Peter Málek

P.S: prosím všetkých záujemcov, aby sa klasicky registrovali ako na súťaž, bude sa mi lepšie robiť vyhodnotenie. Na prvé kolo sa prihlasuje tu: https://www.archery3d.sk/sutaz/zimna-korespondencna-liga-1kolo-2212-31122020

Posted in Dôležité on dec 22, 2020

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba