Sklad materiálu SLA 3D v Sliači je pripravený

Vzhľadom k tomu, že sa nám z roka na rok kopí viac materiálu, zakúpila SLA 3D lodný kontajner na skladovanie materiálu SLA 3D.

Kontajner je umiestnený v strede Slovenska - v Sliači na Továrenskej ulici. Sliač je asi ideálne miesto, keďže kluby zo severu, juhu, západu, či východu, to budú mať približne rovnako ďaleko. Navyše niekoľkokrát týždenne okolo kontajneru chodia členovia klubu Orlík Sliač, ktorí majú v areáli strelnicu, tak môžu kontrolovať, či je všetko vporiadku. A budeme tam mať aj dvoch ochotných "skladníkov", ktorí pochádzajú zo Sliača.

Foto z vykládky kontajneru. Vošiel tam fakt na chlp:

1673039764480.jpeg

1673039764467.jpeg

Ešte koncom roku sme zakúpili regále, na ktoré sa bude ukladať materiál. Kúpili sa už kvalitné a pevné, s nosnosťou 2000 kg, tak dúfam, vydržia dlho.

Dnes - 6.1.2023, sme urobili brigádu a priniesli sme ďalší materiál do skladu. Zopár fotiek z brigády, ktorej sa zúčastnili Marek Sádecký, Igor Šiagi, Filip Schwarz, Janka Harabinová a ja.

Týmto chcem poďakovať všetkým, ktorí prišli a pomáhali vo svojom voľnom čase.

Na tejto fotke sú naši budúci skladníci - Marek Sádecký a Igor Šiagi:

1673040122109.jpg

1673040122061.jpg

V sklade to predbežne bude vyzerať takto. Vzadu najťažšie a najväčie 3D terče, regále na hĺbku 1 meter, kde vojdú aj veľké terče, ako medveď apod. Po nádobách jednotlivé stany, kolíky atď. Keď sa doplnia terče, každé bude mať svoje miesto v polici - s obrázkom terču.

1673040122044.jpg


PODMIENKY POŽIČIAVANIA MATERIÁLU SLA 3D:

Pre naše členské kluby zapožičiavame na organizáciu SP/MSR/GP bezplatne náš SLAčkový materiál. Zoznam materiálu nájdete v spodnej časti tejto stránky: https://www.archery3d.sk/riadiaca-dokumentacia

  • kluby, ktoré si chcú požičať materiál, sa dohodnú na dátume a čase vyzdvihnutia s niektorým z dvojice Marek Sádecký, Igor Šiagi (sú miestni a obaja majú kľúče), telefónne čísla pošleme organizátorom súťaží emailom priamo
  • sklad je prístupný 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Nachádza sa na adrese Továrenská ulica 9, Sliač, prístup autom/dodávkou bez problému
  • treba si vopred rozmyslieť, čo si zo skladu zoberiete. Po prevzatí sa spíše preberací protokol
  • po súťaži treba materiál vyčistiť (ak sú špinavé kolíky, reflexné vesty apod.) a priviesť naspäť do Sliača!!!
  • prosím, vyhnime sa tomu, že si budete tovar odovzdávať zo súťaže na súťaž, ako to bolo doteraz. Tak sa veľa vecí stratí a hlavne zničí, pretože sa preváža to, čo ďalší klub napríklad ani nepotrebuje. Ak chcete tovar požičať, tak ho treba zaviesť, odkiaľ ste ho vyzdvihli, čiže zo Sliača a do Sliača. V tomto roku sme doterajším systémom so slabou kontrolou potratili kopu kolíkov, parohov, potrhali sa terče, stratili sa hlavy apod. Takto tomu značne zamedzíme.
  • pri odovzdaní bude tovar skladníkmi skontrolovaný, nafotený a odoslaný správcovi majetku - Janke Harabinovej

V blízkej dobe bude na našej stránke v zozname materiálu na stránke https://www.archery3d.sk/riadiaca-dokumentacia v spodnej časti zverejnený aj aktualizovaný zoznam zvierat, ktoré sú k dispozícií. V najlepšej kvalite sú zelené zvieratá A, modré B sú v bežnej kvalite, B- sú červené - tie už majú niektorú zo zón nefunkčnú, ale sú použiteľné s inou zónou:

zvery.JPG

PODMIENKY DETSKÝCH LUKOV A ŠÍPOV:

  • našim klubom bezplatne požičiame 8 detských lukov a šípy na rôzne nábory, či klubové predvádzania lukostreľby apod. 6x pre praváka, 2x pre ľaváka.
  • 3x Detský luk Apollo 48" + Sila luku 12#
  • 2x Detský luk Apollo 58" + Sila luku 14#
  • 3x Detský luk Apollo 62" + Sila luku 18#
  • systém požičania je rovnaký, ako s ostatným materiálom - prísť do Sliača, zobrať a vrátiť do Sliača

KVALITA 3D TERČOV:

V zmysle nášho vykonávacieho pokynu pre vyraďovanie terčov sme vykonali kontrolu kvality terčov. Niektoré terče sme vyradili (na predsedníctvo odporučím využívať ich pre činnosť CTM apod.).

Na obrázku so zoznamom terčov bude zaktualizovaná informácia o kvalite terčov pre každý terč samostatne. Kvalita A - ako nové, kvalita B - bežné opotrebenie. Pridal som novú kategóriu B mínus. To sú terče, ktoré majú minimálne jednu dobrú zónu, ale napr. tá hlavná je už rozstrieľaná (napr. teraz svište majú na hrudi zónu rozstrieľanú, ale z bokov majú nepoužitú.). Zóny, ktoré nie je vhodné už používať, sme zastriekali reflexnou farbou a dali na ne X-ko.

ČO SA STRATILO:

Tým, že všetok materiál musel putovať spolu, aj keď klub všetko nepotreboval, tak sa hlavne prevážaním veľakrát terče polámali, či zničili. Aj preto budeme vyžadovať, aby si každý klub zobral len to, čo potrebuje a nemusí sa voziť všetko.

Chcem poprosiť kluby, ktoré organizovali v roku 2022 súťaž, na ktorej mali požičaný materiál, nech pozrú, či nemajú: oranžové plastové kolíky (stratilo sa asi 20 ks), hlavu z husi, parohy z jeleňa a parohy z daniela. Ďalej dve oranžové reflexné vesty s označením "organizátor". Skúste pohľadať, nebudeme sa hnevať, ak sa to vráti aj takto dodatočne. Hlavne aby sa to pohľadalo.


PROSBA NA ZÁVER:

Prosím o dodržiavanie pravidiel na požičanie, ktoré som uviedol vyššie. Nechoďte za nami, či skladníkmi s prosbami typu, že požičaný tovar nebudem vracať teraz do Sliača, lebo kamaráti z ďalšieho klubu si to zoberú odo mňa, niečo vrátim ja, niečo oni, niečo si pôjdu ešte požičať apod.
Čo si potrebujem požičať, požičiam si zo skladu. A tam to aj vrátim! Nie je povinnosťou mať na súťaži SP materiál SLA 3D. To je len doplnok a každý klub sa musí rozhodnúť, či si niečo požičia, či nie.

Verím, že sa nápad so skladom materiálu v Sliači ujme, že tým pomôžeme organizátorom súťaží a dosiahneme, že nám materiál viac vydrží a bude v tom poriadok a systém.

Ďakujem za pochopenie!

Peter Málek za SLA 3D

Posted in Dôležité, Hospodárska komisia on jan 06, 2023

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba