Hľadáme dobrovoľníkov na tvorbu skupín na SP 2022

Máme za sebou 2 kolá Slovenského pohára 2022, pri ktorých sme si vyskúšali nové pravidlá tvorby skupín pre rok 2022 (robia sa dľa záverov VČS), kde už nestrieľame striktne iba vrámci vlastných divízií, ale máme zmiešané skupiny.

Máme určité pravidlá na tvorbu skupín, ktoré doteraz zhotovoval organizátor. Ak niekto s vytváraním skupín nemá prax, tak mu to trvá dlho a zvyčajne tam dajakú chybu aj urobí, potom sú s tým problémy. Napríklad sa zapcháva trať a veľa sa čaká. Ak teraz urobí organizátor skupiny zle, tak si hovoríme: veď sa poučí, nabudúce to bude lepšie. Bohužiaľ, to nie je pravda, lebo nabudúce bude o rok, o dva. A dovtedy to zabudne.

Organizátori majú tak či tak veľkú obavu a starosť s tvorbou skupín. A tejto starosti ich chceme zbaviť.

Predkladám riešnie, ktoré sa konzultovali s organizátormi SP a predsedníctvom SLA 3D:

V radoch našich členov nájdeme dve dvojice, ktoré by pripravovali skupiny na zvyšných 6 kôl Slovenského pohára SLA 3D 2022. Tým, že tie isté osoby budú robiť skupiny na mesačnej báze, získajú najlepšiu prax. A ak ak už aj urobia prvýkrát dajaké chybičky, tak druhýkrát sa už tomu vyhnú.


Ako budú pracovať?

Ak nájdeme takéto dve šikovné ochotné dvojice, tak by pracovali nasledovne:

  • dostanú základný podrobný návod, ako urobiť skupiny, podľa neho by postupovali
  • pred súťažou po ukončení prihlasovania im organizátor zašle svoje požiadavky (napr. na niektoré terče potrebuje kvôli rozvedeniu súťažiacich na trať svojich ľudí, či má poznatky, že zo zdravotných dôvodov musí ísť niekto s niekým apod.)
  • oni urobia skupiny, zašlú ich na kontrolu hlavnému rozhodcovi
  • Odmena - za to, že daná dvojica urobí skupiny na niektoré kolo SP, tak bude mať štartovné a stravu zdarma na tejto súťaži. Budú im vydané poukážky (podobné, ako majú deti), tie by odovzdali na SP. Financovať to budeme z rezervy predsedníctva.

Podmienky pre hľadaných dobrovoľníkov:

  • hľadáme dve dvojice, aby sa mohli zaskočiť a priebežne sa striedať pri tvorbe skupín na jednotlivých kolách SP
  • bolo by ideálne, aby daná dvojica sa vedela pri tvorbe skupín fyzicky stretnúť, je to tak jednoduchšie. Čiže napr. aby to boli partneri, kamaráti z jedného klubu apod.
  • je vhodné, aby vedeli pracovať v Exceli
  • je vhodné, aby plánovali cestovať na súťaže. Ak urobia skupiny pre niektoré kolo SP, tak je vhodné, aby na ňom aj súťažili. Aby boli najlepšie informovaní o prípadných problémoch v skupinách. A poučili seba, aj druhú dvojicu.
  • je nutné urobiť si vo štvrtok večer pred súťažou voľno a čas na urobenie skupín
  • je vhodné, ak to bude náš člen - aktívny lukostrelec so skúsenosťami a účasťou na súťažiach, prípadne niektorý z rozhodcov SLA 3D apod.

Máš záujem nám pomôcť? Napíš nám!

Záujemci pošlite prosím krátky email na malek@archery3d.sk najneskôr do 10.5.2022 (nedeľa). Následne sa dohodneme na ďalších krokoch. Prejdeme si základný podrobný návod, urobíme si skušobné skupiny na inej súťaži a na 3.kole SP už naostro!


Verím, že týmto krokom zjednodušíme prácu organizátorom, či zlepšíme tvorbu skupín hlavne z hľadiska plynulosti "premávky" na trati.

Peter Málek - predseda SLA 3D

P.S.: Bolo by vhodné vymyslieť týmto dobrovoľníkom, ktorí by pripravovali skupiny dajaký vhodný názov ich "pracovnej" pozície. Mňa napadlo "Skupinári". Má niekto lepšie a výstižnejšie pomenovanie? Uvádzali by sa pod týmto názvom v rozpise každého Slovenského pohára.

Posted in Dôležité on apr 28, 2022

Partneri:
Sme členmi
European archery association 3D
Partnerské organizácie
Česká 3D lukostřelba